TARİHÇEMİZ

29.01.2024 89

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

“Bir ülkenin güzel sanatlarda gelmiş olduğu yer, o ülkenin dünyadaki yerini belirler.” düşüncesinden yola çıkılarak yetenekli gençleri eğitmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığının 3917 sayılı onayıyla ilimizde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin açılması uygun görülmüştür. Bu amaçla 2000-2001 eğitim  öğretim yılında İzmit merkez Yahya Kaptan bölgesinde okulumuz 37 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz ilk mezunlarını 2004 yılında vermiştir. MEB kararıyla  2008-2009 Eğitim  öğretim yılında Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liseleri birleştilmiş, bu nedenle okulumuz Kartepe ilçesi Uzuntarla bölgesinde yer alan Hayrettin Gürsoy Spor Lisesinin yer aldığı  binaya  taşınarak “Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi” adıyla eğitim öğretime devam etmiştir.  2012-2013 eğitim öğretim yılında Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Bakanlık kararıyla tekrar ayrılmış, “Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi” adıyla eğitim vermeye devam eden okulumuz  05.12.2016 tarihinden itibaren Başiskele ilçesine taşınmıştır. 2020 yılında Kartepe ilçesinde okulumuz resim ve müzik bölümlerine özel olarak yapılan binanın tamamlanmasıyla birlikte  yeniden Kartepe ilçesine taşınan okulumuz halen burada eğitim öğretime devam etmektedir. 2023 yılında MEB kararıyla “Özel Program ve Proje Uygulayan Okullar”  kapsamına alınan okulumuzda 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren tiyatro bölümü açılmasına karar verilmiştir.