RESİM BÖLÜMÜ

26.09.2023 620

Kültür derslerine ilave olarak, Resim Ana Sanat Dalında; Desen, Temel Sanat, Desen Atölye, Heykel Atölye, Grafik Atölye, Tasarım ve Sanat Tarihi dersleri okutulur.

Öğrencilerimiz 4 yıl boyunca alanlarında uzman öğretmenlerle hem akademik bir eğitim görmekte hem de yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak pek çok aktiviteye katılmaktadırlar.

Okul atölyelerinin yanı sıra dış mekan çalışmaları da yapan öğrencilerimiz başta İstanbul Arkeoloji Müzesi olmak üzere İstanbul'un tarihi mekanlarında çalışma yapma şansına sahiptir. Okul içinde ve dışında çeşitli sergilere, yarışma ve festivallere katılan öğrenciler çalışmalarını sene sonunda profesyonel sanat ortamı için organize edilmiş şekilde, Pera Sanat Galeri'nde halka açık olarak sergilerler. Ayrıca Pera Sanat Galeri'nde her ay açılan sergileri ziyaret etme ve sanatçılar ile tanışıp konuşma fırsatı bulan öğrenciler, yıl içinde de çok sayıda workshop ve seminere katılmaktadır.

Öğrenciler İstanbul'da birçok okulun ve kamu kuruluşun duvarlarını profesyonlece yaptıkları çalışmalar ile resimlendirmişlerdir. Yıl içerisinde yapılan Yratıcı Kostüm ve Tasarım yarışmalarında ise 3 boyutlu tasarım fikri uygulamaya konmaktadır.

Resim bölümü öğrencilerinin seçenekleri; İç Mimari Dekorasyon'dan Moda-Grafik-Takı-Endüstri Tasarımı'na, Çizgi Film Animasyon'dan Seramik-Heykel-Tekstil-Fotoğraf-Cam-Geleneksel Sanatlar ve Resim Öğretmenliği'ne kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Yurt dışında üniversite hedefi olan öğreciler için ise profesyonel portfolyo ve öğrencinin kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesini sağlayan dökümantasyon hazırlanır.