REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİMİZ

22.09.2023 129

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi,  öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına,kendileri  ile barışık ve çevrelerine karşı  duyarlı bireyler olmalarına,iletişim becerilerini ve öz güvenlerini  geliştirmelerine yardımcı olmayı;yaşadıkları  güçlükler sorun haline dönüşmeden gerekli önlemleri almayı,algılarını çeşitlendirerek kendilerine ve  dünyaya farklı çerçevelerden bakmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz , her yıl  toplumumuzun ve okulumuzun ihtiyaçlarına göre çalışmalarını planlamaktadır. Her öğrencimizin, toplumumuz için önemli bir birey olduğu bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarımızda rehberlik ilkeleri, çalışmalarımızın merkezindedir :Gizlilik-Gönüllülük-Süreklilik-Kişilik  Haklarına Saygı-Bireyin Değerliliği ve özerkliği-İlgili Kişilerle (gerekli hallerde) İş Birliği.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi  olarak çalışmalarımızı bireysel ya da grup rehberliği çatısında üç farklı rehberlik hizmet türünde yürütmekteyiz:

Destek Hizmetler /Veli ve Öğretmenlere yönelik Müşavirlik Çalışmaları .

Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler /Bilgi Verme-Bireyi Tanıma -Yöneltme ve İzleme Çalışmaları

İyileştirici Hizmetler/Bireysel Psikolojik Danışma-Psikosoyal Müdahale ve Sevk Çalışmaları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi hizmetlerinin etkin ve planlı bir şekilde yürütülebilmesi için servisimize başvuran öğretmen/veli /öğrencilerimizle bir  öngörüşme yapılır.Görüşme sonrasında öğretmen/veli/öğrenciye randevu verilerek yapılacak çalışmalar planlanır.